אור פפר, ומיזם 'מאמאנט כוכבים'
בוגר שגרירי רוטשילד ובוגר המאיץ הארגוני של שותפויות רוטשילד עם המיזם שפיתח בתוכנית ההאצה בארגון
אנחנו בשותפויות אדמונד דה רוטשילד מאמינים שאם נכשיר, נלווה ונחבר יזמים חברתיים-כלכליים, משתתפי ובוגרי הארגון, בשלב Early stage, אז תהליכי שינוי יזמיים רבים יותר יקדמו צמצום פערים ותהליכי שותפות בין הקהילות השונות בחברה ובכלכלה הישראלית.
אם אתם ואתן משתתפות ומשתתפים באחת התכניות שלנו או בוגריהן, ועברתם על פרטי התכנית המופיעים כאן בעמוד ואתם מרגישים שזו הזדמנות שנועדה עבורכם-
כנסו לקישור, מלאו את הפרטים על עצמכםן, על המיזם שלכםן ונשמח לפגוש בכםן בתהליך המיון.
ההרשמה נסגרה! נשמח לראותך בפתיחת ההרשמה למחזור הבא.
תכנית ההאצה ליזמות חברתית-כלכלית 'דלתא' הוקמה במטרה ללוות, לחבר ולהכשיר
יזמים ויזמיות הפועלים לצמצום פערים חברתיים-כלכליים וחברה משותפת
אביאל דהאן וצור גולדין
מיזם 'מתערבים'
אביאל דהאן וצור גולדין
מיזם 'מתערבים'
אביאל דהאן, גר בירושלים בשכונת נחלאות, מחזור ז' בתכנית שגרירי רוטשילד, סטודנט לתואר ראשון ביחסים בינלאומיים ולימודי איסלאם ומזרח תיכון. במקביל, לומד תואר שני בכלכלה פוליטית באוניברסיטה העברית. המיזם שלי ושל צור נקרא 'מתערבים' למניעת הטרדות מיניות במרחב הציבורי על-ידי עידוד לפעולה של הצופה מהצד באמצעות מתן כלים לקבלת ביטחון ולשיבוש הטרדות מיניות. צור גולדין, סטודנט שנה ג' למשפטים והיסטוריה באוניברסיטה העברית, סרן (מיל') ביחידה מיוחדת ומילואימניק גאה. מייסד ודמות מרכזית במטה להשבת השבויים מעזה - ניהול אסטרטגיה ודוברות. בשנת 2017 ייסדתי את 'מתערבים' יחד עם אביאל דהאן - תנועה הפועלת לתיקון חברתי ביחס לאלימות כלפי נשים בחברה הישראלית. מאמין בערבות ההדדית ובציונות חדשה שבבסיסה חברה ערכית מוסרית וחיובית.
אור פפר
מיזם 'מאמא-נט כוכבים'
אור פפר
מיזם 'מאמא-נט כוכבים'
במקור ממצפה אבירים, משתתף שנה ג' בתוכנית שגרירי רוטשילד וסטודנט שנה רביעית לחינוך במכללת אורנים. רכז פנאי וקשרי קהילה בעמותת כוכב לאנשים עם מוגבלויות, פעיל ויזם חברתי מימי התיכון. המיזם שלי נקרא 'מאמא-נט כוכבים' - שילוב בין אנשים עם ובלי מוגבלויות דרך אימוני כדור-רשת כדי לחזק אינטראקציה ושילוב בקהילה, תחושת שוויון, ערכי בריאות והנאה.
אורטל מוסצ'י
מיזם 'משפחות מלוות'
אורטל מוסצ'י
מיזם 'משפחות מלוות'
ירושלמית, בוגרת תואר ראשון בחינוך ומדע המדינה באוניברסיטה העברית ומתחילה תואר שני בעבודה סוציאלית. כיום עובדת בעמותת 'עלם' לנוער במצבי סיכון, במרכז גלגל שנותן מענה הומניטרי לצעירות חסרות משפחות מלוות"בית. המיזם שלי הוא 'משפחות מלוות' שמטרתו לתת מענה של ליווי וקשר בין-אישי של מתנדבים לצעירות חסרות בית הנמצאות בשלב מעבר מחיי רחוב להשתלבות מחודשת בקהילה.
אורי ברוולד שאער ועינת חיים כץ
מיזם 'אמהות - אי של מהות'
אורי ברוולד שאער ועינת חיים כץ
מיזם 'אמהות - אי של מהות'
המיזם מבקש לתת מענה כולל לנשים אחרי לידה ראשונה בו הן יקבלו מענה רגשי ופיזי כאחד. את המיזם הן מובילות בשותפות עם עיריית תל-אביב-יפו, שגם רואה את הערך במתן מענה לצרכים של אימהות צעירות. במסגרת המיזם, תפגש קבוצה של אימהות אחרי לידה ראשונה לסדרה של חמישה מפגשים אינטימיים בהנחיה של מנחה מקצועית וללא עלות. לאחר שיתוף הפעולה הזה הן רוצות לפעול ברמה הארצית לטובת השינוי המתבקש באמצעות קופות החולים ומשרד הבריאות. אורי ועינת, אימהות ובוגרות תוכניות קו הזינוק ושגרירי רוטשילד. אורי, אמא של אלבי, אקטיביסטית פמיניסטית, מרצה ומלווה נשים בתהליך הלידה. נולדה בכפר שלם וכיום מגדלת שם את בתה ביחד עם אלון בן זוגה. בעלת תואר ראשון ושני במדיניות ציבורית וגישור. עינת, גדלה ומתגוררת כיום בדרום תל-אביב. אישה מזרחית פמיניסטית, אמא של נעמי ויעל ונשואה לעמוס. יועצת ארגונית ומנחת קבוצות. אוהבת ללמוד תוך כדי תנועה ולהתנסות בדברים בפעם הראשונה. תחביביה הם לחולל שינוי, להוביל מיזמים חברתיים ולהשרות השפעה חיובית בקהילות שהיא שותפה בהן.
אוריה מויאל
מיזם 'הקול שבפנים'
אוריה מויאל
מיזם 'הקול שבפנים'
במקור מבאר שבע וכיום מתגורר בגבעתיים, בוגר תכנית שגרירי רוטשילד. למדתי ריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה והתמחיתי בתחום בריאות הנפש והשיקום הקהילתי. מייסד 'הקול שבפנים' - שירות תמיכה ביתי למשפחות של צעירים במשבר נפשי. רומן הביכורים שלי 'חַיטְרִיפּ' יצא לאור בהוצאת פרדס במאי 2019. הרומן מגולל את סיפורו של צעיר העובר אפיזודה פסיכוטית שמשנה את חייו.
אילת טיבי
מיזם 'הסטודנטיות'
אילת טיבי
מיזם 'הסטודנטיות'
במקור מאילת, מתגוררת בתל אביב ב-8 השנים האחרונות. בוגרת תואר ראשון בממשל וחברה באקדמית ת"א-יפו. משרתת כקצינה ביחידת השליטה במרכזית של חיל האוויר. פעילה פמיניסטית-אקטיביסטית. חברת הועד המנהל בעמותת "כולן" לקידום השיח והעשייה הפמיניסטית בישראל. המיזם שלי נקרא 'הסטודנטיות' - פורום תאי סטודנטיות פמיניסטיים במוסדות האקדמיים, הפועלים לקידום השוויון המגדרי בהשכלה הגבוהה.
איתי גולן
מיזם 'עובי הקורה'
איתי גולן
מיזם 'עובי הקורה'
בן 26, סטודנט ליזמות ומנהל עסקים במרכז הבינתחומי הרצליה, מורה דרך בהכשרתי, אוהב אנשים, טבע ואתגרים. כמי שגדל בפריפריה, אני מאמין ביצירת הזדמנויות שוות ערך לפריפריה החברתית והגיאוגרפית, במטרה לבסס את חוסנה החברתי של המדינה שלנו. הדלתא שלי: מיזם 'עובי הקורה' שמטרתו הנגשת המשמעויות של מסלולי לימוד וקריירה שונים לצעירים משוחררים, וזאת באמצעות מפגשים מונחים ב- Zoom עם סטודנט ואיש מקצוע לפי תחום, עם שאלות מכווינות על התחום בפורמט של "סליחה על השאלה". אחרי מחקר מעמיק אודות קהל היעד, פיתחתי קונספט חדש של מפגשים אחד על אחד. מתלבט שמעוניין בתואר ספציפי ובמוסד לימודים ספציפי - פוגש סטודנט לשיחת וידאו, בדיוק מהמוסד והמסלול הרלוונטיים. כשפתרונות אלה מקבלים קורת גג אחת של אתר נטול אינטרסים, חינמי ופתוח לכל, נוצר מרחב מקדם לקבלת החלטות, עבור כל אחד, בכל זמן.
אליה בן-הרוש פרטוש
מיזם 'מערך מתנדבות לדעת-לבחור נכון'
אליה בן-הרוש פרטוש
מיזם 'מערך מתנדבות לדעת-לבחור נכון'
בת 25, רכזת קהילה ומדיה בעמותת "לדעת-לבחור נכון", סטודנטית למשפטים ועו"ס באוניברסיטה העברית ופעילה פמיניסטית במחאות וארגונים שונים בירושלים. אני מאמינה בכוחה של קהילה לעשות שינוי חברתי מתוך השותפות הכנה של חבריה. הדלתא שלי: הקמת קהילת מתנדבות בארגון "לדעת-לבחור נכון" לקידום המטרה - מיניות בריאה כחלק טבעי ובסיסי מחיינו. החזון הוא ליצור התארגנות קהילתית התנדבותית בה כל אחת יכולה לקחת חלק בקידום המטרה המשותפת בדרך המתאימה לה, באמצעות הידע המקצועי והיכולות האישיות שלה. התחלתי את התכנית עם שאיפה להקמת מערך מתנדבות מגוון ומשם, בעזרת הידע שקיבלתי ובעזרת המנטורית שלי, מיסדנו את הרעיון, הבנו מה הדבר שייתן את המענה למתנדבות ויחד עם זאת יהיה משמעותי לקידום המטרה והרחבת פעילות העמותה. הפצנו סקר התעניינות באפיקי התנדבות שונים ולאחר שהאפיק המשמעותי נבחר, התחלנו לגבש תכנית עבודה מותאמת למתנדבות הכוללת עוגנים שמחברים אותן לעמותה, ודרך ניהול שמותאמת לעמותה ולצוות המצומצם העובד בה. במקביל עבדתי על חיבור צוות העמותה לרעיון של הרחבת אפשרויות ההתנדבות ותחומי עיסוק העמותה. כיום יש לנו שתי מתנדבות חדשות אשר מפעילות את תחום המחקר והנגשת הידע בעמותה. לצד זה, אנו מתחילות לתכנן הקמת אפיק התנדבות נוסף מתחום מקצועיות שונה והתרחבות שני האפיקים.
אריאל וינוגרדסקי
מיזם 'помоги себе'
אריאל וינוגרדסקי
מיזם 'помоги себе'
שגרירי רוטשילד יחידת תל אביב. המיזם (עזור לעצמך ברוסית) שמטרתו העלאת מודעות והנגשת מידע לצוותים רפואיים על בריאות הנפש למבוגרים (גיל שלישי) דוברי רוסית במטרה לצמצם את תופעת ההתאבדויות באוכלוסייה זו.
בני איפלנד
מיזם 'נגב ברייקרס'
בני איפלנד
מיזם 'נגב ברייקרס'
משתתף שלב ג' קו הזינוק נגב 2022. עמותת נגב ברייקרס שהקמתי תסדיר את מעמד ענף הברייקדאנס בארץ - תחום שהפך לאחרונה לספורט רשמי שעתיד להיכנס לאולימפיאדת 2024. יש צורך להקים תשתיות של התחום בארץ ולקדם אותו ספציפית באזור באר שבע והדרום מתוך תחושת אחריות למרחב הפריפריאלי-מקומי.
דור שמחוני
מיזם 'כולנא'
דור שמחוני
מיזם 'כולנא'
יזם חברתי-חינוכי וסטודנט לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי בהרצליה. במקור מכרמיאל, כיום גר בתל-אביב יפו ובשנים האחרונות עוסק בהובלה והקמת תוכניות חינוכיות-אקדמיות. המיזם הוא רעיון מורחב של תכנית "כולנא" של משרד הדיקן במרכז הבינתחומי הרצליה והוא פועל לצמצום נשירת סטודנטים ערבים באקדמיה. התכנית הוקמה במטרה להקל על תהליך הכניסה לאקדמיה והשילוב בה והיא מעניקה כלים ומיומנויות לסטודנטים במישור האקדמי במישור החברתי. לתוכנית שני שלבים: שלב 1: לסטודנטים שנה א' בלבד - חונכים משנים מתקדמות פועלים אקדמית וחברתית לצד הסטודנטים מהחברה הערבית על מנת להקל על כניסתם לעולם האקדמי בשנת הלימודים הראשונה באמצעות מפגשים קבוצתיים וחניכה אישית. שלב 2: לסטודנטים שנה ב' - ד' - הסטודנטים בתכנית מובילים יחד מיזמים חברתיים בקמפוס ומשתפים פעולה בעשייה חברתית. זאת, כדי לקדם שילוב וליצור מקום המאפשר לכל הסטודנטים לחתור למצוינות לימודית ולהשפעה חברתית.
דן לוי
מיזם 'מעבר'
דן לוי
מיזם 'מעבר'
גר במצפה רמון ונהנה מכל רגע. אוהב לעסוק בנגרות, ריקוד ולשחק כדורגל. הוגה מיזם 'מעבר' - מרכז אומנויות ויצירה על שפת המדבר, במצפה רמון בתחומי האמנות, היצירה, המלאכה והקהילה.
דניאל זגר
מיזם 'בוא נדבר על זה'
דניאל זגר
מיזם 'בוא נדבר על זה'
עוסקת במדיניות חינוך, מדריכת זומבה מוסמכת וירושלמית גאה. כמעט בכל שעה ביום חולמת, נושמת וחושבת פמיניזם ואף לקחתי חלק משמעותי בהובלת שביתת הנשים בדצמבר האחרון. החלום שלי הוא ליצור חברה שוויונית וצודקת שמוקיעה אלימות כלפי נשים והמיזם שלי שואף לקרב אנשים לסיפורן של נשים נפגעות מעשי אלימות, ובכך לייצר שיח פתוח וכנה על עומק הסוגיה והשלכותיה. לשם כך, הקמתי פורום של כ-30 נשים מדהימות. יחד אנחנו מובילות מהלך כלל ארצי ראשון מסוגו.
דניאל שטרנברג
מיזם 'נשארים בגליל'
דניאל שטרנברג
מיזם 'נשארים בגליל'
דניאל מתגורר בכרמיאל, רכז עיר בעמותת "לב אחד" וחבר במנהלת הצעירים בעיר. מטרות המיזם הן שצעירים בני 20-30 שגרים בכרמיאל ירגישו שהעיר רלוונטית להם ונותנת מענה לצרכיהם והפגת תחושת הבדידות שחווים רבים מצעירי העיר, שלעתים מבריחה אותם לערים אחרות. בשיתוף פעולה עם מרכז הצעירים בעיר שינינו ועדכנו את התכנים והפעילויות המועברים בו, שעד היום היו מוכוונים בעיקר למשפחות צעירות וכיום שמים דגש גם על חיילים משוחררים וצעירים המחפשים כיווני קריירה וחיי פנאי באזור מגוריהם.
הילה סוכוי
מיזם 'Connecteen'
הילה סוכוי
מיזם 'Connecteen'
בוגרת שגרירי רושטילד יחידת תל חי. המיזם מטרתו להכניס את האג'יליות של המאה ה-21 למימד החברתי-חינוכי במערכות החינוך השונות ע"י שימוש והכרות אמצעי הרשתות החברתיות. המיזם מציע פתרון של הכשרות מורים ומיפוי המרחב הדיגיטלי לצורך בניית תוכנית שנתית, וקבלת פלטפורמה המנגישה את הרשת החברתית לצוות ההוראה במטרה שתהפוך לחלק מהתוכנית החינוכית והלימודית.
וונדיפראו אבי זגייה
מיזם 'ציון החדשה'
וונדיפראו אבי זגייה
מיזם 'ציון החדשה'
בוגר מחזור ב' של תוכנית שגרירי רוטשילד. מראש העין, בוגר קורס גישור של קבוצת גבים, סרן במילואים עם תפקיד אחרון בשירות קבע כסגן מפקד יחידה מובחרת, מפתח עסק חברתי בנדל"ן. ציון החדשה - התחדשות עירונית וחברתית. החזון: להוביל את תחום ההתחדשות העירונית בראייה חברתית באופן מקצועי ואמין, באמצעות ליווי בעלי דירות לכדי מימוש מלא של פוטנציאל השבחת נכסיהם. קידום ערכים של קהילתיות והקמת קהילות עירוניות הטרוגניות של זוגות צעירים ובניית החוסן החברתי תוך מימוש הזכות לבית טוב וראוי לכל משפחה או יחיד בישראל.
חמד סואעד
מיזם 'רוח פלסטינית'
חמד סואעד
מיזם 'רוח פלסטינית'
מחוסנייה שבגליל המערבי. מתמחה במשרד עורכי-דין שעוסק בתביעות ייצוגיות. פעיל בארגון 'אינסאן' באוניברסיטת תל-אביב, אשר פועל לחשיפת סטודנטים וסטודנטיות פלסטיניים לעולם מדעי החברה והרוח במטרה לקדם שינוי חברתי. נקודת המוצא לפעילות בדלתא היא שהשיח המשפטי הוא שיח של כוח שמעצב מעמדות חברתיים, כלכליים ופוליטיים. על מנת לממש זאת, הובלתי הקמה של חוג אקדמי שמטרתו להציע פתרונות פרקטיים דרך כלים משפטיים לבעיות חברתיות, בעיקר בקרב פלסטיניים. במסגרת הפעילות הייתי שותף לפרסום חוברת שמאגדת מאמרי דעה של סטודנטים פלסטיניים, וכן לארגון של אירועים בקמפוס האוניברסיטאי.
חן שרלו בריגה
מיזם 'חשיבה תוצאתית תוצרת הארץ'
חן שרלו בריגה
מיזם 'חשיבה תוצאתית תוצרת הארץ'
מנהלת תכנית "תוצרת הארץ" בלוד, תכנית שמטרתה לעודד צעירים לעבור לגור או לבחור להישאר בפריפריה. במקור מירוחם, כיום גרה בלוד ומקדמת תהליכים קהילתיים-חברתיים בעיר ובכלל. אני מאמינה ששינויים חברתיים איכותיים חייבים להתבסס על חשיבה תוצאתית, ידע ותהליכי למידה משותפים. הדלתא שלי: מטרת הדלתא שלי היא לבצע שינוי בתוך הארגון בו אני עובדת, תוצרת הארץ, לחיזוק תשתית ארגונית המבוססת על חשיבה תוצאתית. תוצרת הארץ הוא ארגון צעיר ובתהליכי התפתחות וצמיחה, ולאורך השנים האחרונות מתבצעים בו תהליכי חידוד המטרה המרכזית והחזון שלנו. תהליך הדלתא התמקד במרחב ההשפעה שלי, דרך חיבור מנהלי הישובים לתהליכים האסטרטגים המובלים במטה, והשתלבות אישית שלי בתהליכים השונים כמו תהליך בניית מודל לוגי לארגון יחד עם נובה, תהליך מיתוג חדש וימי פיתוח ואסטרטגיה לצוות ההנהלה. בימים אלו אנחנו מקדמים את התוצרים הראשונים מהתהליכים השונים ובונים שיטת עבודה שלא תהיה תלויה רק באנשים אלא בשגרות הקיימות בארגון. החזון שלי הוא שהארגון שלנו יהיה מוביל בתחום הצעירים, לא רק בזכות האנשים האיכותיים שעובדים ויעבדו בו, אלא גם בזכות מנגנונים ארגוניים של למידה, בקרה ומעקב והתמקדות מתמשכת במטרות שלנו.
חננאל סטיסקין
מיזם 'טיפולי הרמה'
חננאל סטיסקין
מיזם 'טיפולי הרמה'
בן 25, סטודנט לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית בירושלים. עובד בתחום בריאות הנפש ופעיל חברתי גאה. אני מאמין שאקטיביזם חברתי המופנה פנימה, אל תוך הקהילה, משמעותי ונצרך לא פחות מתחומי פעילות אחרים ובירושלים אף יותר מהרגיל. הדלתא שלנו: "טיפולי הרמה" הוא פלטפורמה של אירועים חברתיים לחברי וחברות הקהילה הגאה בירושלים על מנת להפוך את אוסף הפרטים הקיים בעיר לקהילה חזקה, גאה, חיה ותוססת, שחיה חיים גאים ומלאים. אנו פועלים מתוך תפיסה והבנה כי יחסה של העיר, כמרחב פיזי וכרשות מקומית, לקהילה הגאה בירושלים, מונע היווצרות של קהילה, ומשום שאין קהילה שתדרוש שינוי, השינוי לא מגיע. החזון שלנו הוא ליצור בירושלים קהילה גאה חוגגת ונוכחת שמעצם קיומה תחולל בעיר את השינוי ביחס ללהט"ב. אנחנו פועלים בירושלים מעל שנתיים, וההשפעה של "טיפולי הרמה" על המרחב הירושלמי ועל חברי הקהילה הגאה ניכרת ומעודדת את המשך העשייה. האירועים שלנו כוללים מאות א.נשים, אנו עובדים עם עשרות אמנים ועסקים מקומיים וניתן להרגיש את התנועה החדשה שנוצרת פה. כחלק מתוכנית הדלתא עברנו השנה תהליך זיקוק עוצמתי סביב היבטיו השונים של המיזם, למדנו להבין מהי קהילה גאה ירושלמית, מה היתרונות היחסיים שלנו בבינוי הקהילה וכיצד אנחנו יכולים להביא אותם לידי ביטוי בתהליך שלנו. בנוסף, אנחנו בדרכנו להתמסדות של המיזם ופיתוח שיטת עבודה כך שטיפולי הרמה תהא פלטפורמה ברת-קיימא, בעלת השפעה רחבה יותר ותוביל שינויי עומק בעיר.
טל הלוי
מיזם 'אח בוגר'
טל הלוי
מיזם 'אח בוגר'
מפתח תקווה, סטודנטית לניהול עסקי חברתי בסמינר הקיבוצים, מתנדבת במיזם "צ׳יל", רכזת "לב אחד" בעיר. המיזם עוסק בשמירה על חייהם של בני ובנות נוער במצבי סיכון ומצוקה והענקת תחושת ביטחון לקבלת סיוע ברגעי משבר. באמצעות "צ'יל" אפליקציה חשאית שמופעלת על ידי מתנדבים צעירים, יכולים בני נוער לקרוא ל"צ'ילר.ית" שמתפקד כאח בוגר, מגיע לשטח כדי לפתור את הבעיה ולהכווין אותם לגורמי הסיוע במידת הצורך. המטרה היא להעתיק את פעילות אפליקציית "צ'יל", שפועלת כיום בהצלחה בשוהם, גם לעיר שלי פתח תקווה, ומשם לערים נוספות ברחבי הארץ. אנו מנהלים משא ומתן עם עיריית פתח תקווה ומקווים שהוא יישא פרי בקרוב.
טל פומפס
מיזם 'ערכים בספורט במגזר החרדי'
טל פומפס
מיזם 'ערכים בספורט במגזר החרדי'
בן 26 מגבעתיים, סטודנט למשפטים ומדעי המדינה באוניברסיטה העברית ועוזר מנכ"ל עמותת "ערכים בספורט". אני מאמין בכוחו ויכולתו של הספורט להעצים ילדים ונוער, לחבר בין קבוצות שונות בחברה ולשמש כמנוע חברתי בישראל. הדלתא שלי: חיזוק והעצמה של נוער נושר בחברה החרדית באמצעות שימוש בסדנאות ספורט ככלי חינוכי בעמותת "ערכים בספורט". בשיתוף פעולה עם ישיבת "אורייתא" בעפולה ביצענו התאמה של תכני סדנאות העמותה לחברה החרדית, הגינו עבור אותם בני נוער תכנית מפגשים עם דמויות מופת מעולמות הספורט ופעילות התנדבותית בקהילה ופיתחנו תכנית מנהיגות לבני נוער מצטיינים שישולבו בקורסי הכשרה להדרכה ואימון - דור ההמשך של מאמני הספורט בחברה החרדית. אני מאמין שהספורט יכול לחולל שינוי אמיתי ומשמעותי בקרב אותם בני נוער שלא מוצאים את דרכם במסגרת הישיבה הסטנדרטית. החזון שלי הוא שבעזרת התוכנית נפחית נשירה של בני נוער חרדים ממוסדות הלימוד, נחזק את המעורבות החברתית והשייכות שלהם לקהילה, ובעיקר נצייד אותם בכלים ובמיומנויות קריטיות לחיים שיביאו להתפתחות אישית וקבוצתית, במגרש ומחוצה לו.
יהונתן קם
מיזם 'ניצן לזכרם'
יהונתן קם
מיזם 'ניצן לזכרם'
במקור מבאר שבע, כיום מתגורר בחוות הנוער החקלאית הממוקמת דרומית לירוחם. הקמתי יחד עם שותפים את עמותת 'ניצן לזכרם' המפעילה חוות נוער חקלאית לצמצום נשירה בקרב מסגרות קצה.
לואא חרבאוי וסקר אבו נמר
מיזם 'למען כולנו'
לואא חרבאוי וסקר אבו נמר
מיזם 'למען כולנו'
לאחר תקופה ארוכה בה הקימו מיזמים באופן עצמאי ראו לנכון לואא וסאקר לאגד קבוצת צעירים וצעירות בכפר שיחד יחוללו שינוי משמעותי בחברה. החזון: קהילה דרוזית שוויונית שחבריה תורמים האחד לשני. היום אנחנו עובדים על מיזמים נוספים העסוקים בהשכלה גבוהה, כך למשל מיזם "צעד קדימה" שמטרתו לחשוף ולהנגיש עבור בני הנוער בכפר תחומים ואפשרויות השכלה ותעסוקה לאחר סיום בית הספר. בנוסף, אנו פועלים לפיתוח אקטיביזם חברתי בכפר על ידי הקמת בתי סטודנטים שיפעלו לקידום רווחתם של הסטודנטים והתושבים. לואא חרבאוי היא סטודנטית לעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה, משתתפת בתוכניות קו הזינוק ושגרירי רוטשילד. פעילה חברתית כבר 5 שנים ויוזמת "למען כולנו", קבוצת צעירים מחוללים שינוי בכפר ירכא. סקר אבו נימר הוא מהנדס חשמל ואליקטרוניקה וסטודנט לתואר שני בניהול פיננסי ושוק ההון באוניברסיטת תל אביב וקצין בדרגת סרן בצבא.
ליאור בן חיים ואלחנן לואיס
מיזם מרכז 'עם-אדם'
ליאור בן חיים ואלחנן לואיס
מיזם מרכז 'עם-אדם'
מרכז "עם-אדם" הוא מדרשה לקיימות אדם וטבע. זוהי תכנית מנהיגות לקיימות לצעירים אחרי צבא המבוססת על הגותו של א.ד גורדון. התוכנית מבקשת לפתח צעירים בעלי תחושת אחריות לסביבתם מתוך לימוד ועשייה בכלל מעגלי החיים השונים כמו האישי, המשפחתי, הקהילתי, הלאומי, האנושי והטבעי. ליאור בן-חיים הוא עוזר מהנדס בוועדה המרחבית מטה אשר, בוגר תואר שני בתכנון עירוני בטכניון בתוכנית "צוערים לשלטון המקומי" של שותפויות אדמונד דה רוטשילד. אלחנן לואיס הוא איש חינוך, חקלאי ומדריך אומנויות לחימה, בוגר תואר ראשון בהיסטוריה מהאוניברסיטה הפתוחה.
ליאור יגן
מיזם 'מתבגרים ומתגברים'
ליאור יגן
מיזם 'מתבגרים ומתגברים'
המיזם עוסק בצעירות וצעירים מתמודדי נפש, אשר קרובים לגיל 18 וחווים קשיים בתהליך ההתמודדות שלהם עקב השינויים הכרוכים במעבר למערכת בריאות הנפש לבוגרים ולאתגרים והצמתים המאפיינים את תקופת הגיל הזו. ביחד עם רעות סקלי ועדי אסף, חברות ילדות אשר קרובות לעולם בריאות הנפש מכיוונים משלימים, מתוך אמונה שחווית התבגרות חיובית עבור צעירים מתמודדים היא צוהר לשילובם בחברה הישראלית, יצרנו מודל לכנס "מתבגרים ומתגברים". בכנס כל המידע והאפשרויות למסגרות רלוונטיות פרושות בפני המתמודדים.ות הצעירים.ות. הם.ן יכולים.ות לבחון ולבחור בעצמם.ן את המסגרת המתאימה ביותר עבורם.ן ובכך לממש את החזון שלנו ליצור תחושת עצמאות ומסוגלות בתהליך ההתגברות שלהם.ן תוך יצירת קשרים חברתיים עם מתמודדים.ות נוספים. כיום אנו מנהלות קהילה וירטואלית של מתמודדים.ות, אנשי טיפול ותומכים.ות. הקהילה נותנת כלים בעזרת הנגשת מידע רלוונטי, פינות השראה ומוטיבציה, הכרות עם מתמודדים נוספים, שיתוף ידע ועידוד אקטיביזם.
ליאור נוי
מיזם 'Insight-Out'
ליאור נוי
מיזם 'Insight-Out'
כיום מתגוררת ביפו. משתתפת בתוכנית שגרירי רוטשילד מחזור ח' וסטודנטית שנה שניה למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית ת"א-יפו. המיזם שלי Insight-Out צמח מהבנת הפוטנציאל הגדול הטמון בחיבור בין האקדמיה לקהילה. התוכנית מציעה לנערים ונערות בתיכון לקחת חלק בקבוצות שיח המתמקדות בסוגיות רגשיות מרכזיות ששייכות לגיל ההתבגרות. המפגשים מועברים בהנחיית סטודנטים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות ומהווים התנסות מעמיקה ומלמדת עבור הסטודנטים.
ליהי קורין
מיזם 'איפה דפי?'
ליהי קורין
מיזם 'איפה דפי?'
בוגרת תוכנית הצוערים לשלטון מקומי טכניון, השמה בלוד. מיזם העלאת מודעות והכשרה לשימוש בדפיברילטורים לאור העובדה כי אירועי לב לא מטופלים הם גורם המוות מספר שתיים בישראל. האתר שלהם - איפה דפי? - מיפוי דפיברילטורים חברתי (defi.co.il)
מאורג׳ אבו ריא
מיזם 'מריאם לעתיד'
מאורג׳ אבו ריא
מיזם 'מריאם לעתיד'
בת 23 במקור מצפון הארץ מהעיר סחנין, כיום בבאר שבע בנגב. סטודנטית בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב ועובדת בתחום המחקרים הקליניים בבית חולים סרוקה. כחלק מהעשייה החברתית שלי פעילה בארגון התאחדות הסטודנטים בישראל. אני מאמינה ששינוי חברתי מתחיל מרעיון ותעוזה. הדלתא שלי: עמותת "מריאם לעתיד", פועלת לאיתור ומניעת נשירת (סמויה /גלויה) נוער ממסגרות החינוך, ע״י הכוונה ופיתוח מיומנויות תעסוקתיות/ השלמת בגרויות המותאם באופן אישי לכל נער או נערה לפי הפוטנציאל. חזון המיזם הוא להחזיר את העלים לעץ, ולהוות מסגרת עבור תלמידים נושרים במגזר הערבי בצפון הארץ. התהליך במאיץ תרם לי רבות בפן האישי והמקצועי, כך למשל קידמתי פתיחת קורסים חדשים לדוגמא קורס עברית מותאם אישית לצרכי המשתתפים וקורס ספרות מקצועי. למדתי כיצד לספק מענה בהתאם לצורך באוכלוסייה איתה אני עובדת, ובאופן היררכי והמשכי, כך שבוגרי קורס עברית למתחילים נרשמים אוטומטית לקורס עברית למתקדמים. בנוסף אחרי תקופה מאתגרת בניהול הצוות, רכשתי מיומנויות מקצועיות לניהול קשרי צוות וניהול שותפויות, לצד בניית מודל עסקי בר קיימא שכולל דמי השתתפות סמליים מהמשתתפים.
מוחמד ג'פר
מיזם 'רואד'
מוחמד ג'פר
מיזם 'רואד'
גר בעיר רהט שבנגב, בוגר תואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית. כיום מוביל את תכנית 'רואד' בדרום - תכנית לאומית להנגשת השכלה גבוהה בחברה הערבית, הבדואית והצ'רקסית. המיזם שלי הוא פיתוח הון אנושי בחברה הבדואית בנגב ושילוב צעירים וצעירות בתוכניות פיתוח ועתודות ניהוליות הקיימות בישראל.
מעיין המרשלג
מיזם 'אחות גדולה'
מעיין המרשלג
מיזם 'אחות גדולה'
"אחות גדולה" הינו מיזם של מנטורינג של נשים מצליחות לנערות בפריפריה
מתן בן אור ותום אלוש
מיזם 'פודקאסט יש דיבור'
מתן בן אור ותום אלוש
מיזם 'פודקאסט יש דיבור'
בן 29, סטודנט לעבודה סוציאלית, איש חינוך ואקטיביסט. בעשור האחרון עבדתי עם מגוון אוכלוסיות מיוחדות ופעלתי לקידום תנאי העסקה של עובדים במסגרות של הרווחה. אני מאמין שניתן לגשר בין הבדלים אידאולוגיים. וחשוב שצעירים במדינת ישראל יילמדו למצוא את הערכים המשותפים והשוני ביניהם לטובת עתיד טוב יותר. הדלתא שלי: פודקאסט 'יש דיבור' הוא פודקאסט פוליטי-חברתי שחורט על דגלו גיוון דעות לצורך צמצום השסעים הפוליטיים והגברת המעורבות החברתית של צעירים בישראל. אנו רוצים ליצור אקטואליה אלטרנטיבית נטולת אינטרסים שתהיה מהנה יותר עבור צעירים. בכל פרק אנו מראיינים פוליטיקאים, אנשי תקשורת ואנשי תרבות מוכרים שמשפיעים על החברה הישראלית. אנו מגיעים אליהם, עד הבית, ומנהלים שיחת עומק אינטימית ולא מצונזרת על סוגיה חברתית בוערת. אנו מאמינים שבמציאות מקוטבת זו, חייבים להביא את הפן האישי לתוך הפרק וכך לעזור לצעירים להבין דעות שונות ומגוונות. בעונה הראשונה שמעו אותנו 5000 מאזינים. ראיינו את דב חנין, ימית ינאי (לובי 99), משה פייגלין, תומר אביטל, גדי וילצ'רסקי, ציפי ירום (כתבת חרדים של I24) ועוד. בנוסף לכך הקמנו קהילה וירטואלית עם 250 משתתפים שרוצים להתעמק בתוכן חברתי פוליטי מגוון יותר ומקרב יותר. החזון שלנו הוא לשנות את הדיבור בין צעירים בחברה הישראלית וכל זה דרך אנשים, רעיונות ושיחות טובות.
נדב נובל
מיזם 'Local Eye'
נדב נובל
מיזם 'Local Eye'
יליד מושב פארן. בוגר מחזור ו' בתוכנית שגרירי רוטשילד. סטודנט שנה שלישית לשיווק טכנולוגי במגמת יזמות ושיווק דיגיטלי במכללת ספיר. בעל קייטרינג בוטיק המתמחה במטבח התאילנדי. המיזם שלי נקרא Local Eye - מיזם ליצירת צמיחה כלכלית בשדרות ושיפור ההסברה הישראלית על-ידי הנגשת העיר לתיירות חוץ דרך אירוח יזום של תיירים על-ידי סטודנטים ממכללת ספיר ומיתוג העיר כיעד תיירותי סטודנטיאלי.
נדב רחבי
מיזם 'מתגייסים לתעסוקה'
נדב רחבי
מיזם 'מתגייסים לתעסוקה'
שגרירי רוטשילד יחידת ירושלים. מיזם שיהווה מסגרת אשר תייצר שגרה מונעת סיכון והידרדרות לנוער בתקופת ההמתנה לגיוס ע"י יצירת מסגרת תעסוקתית-חינוכית במקומות עבודה "נדרשים" אשר יסייעו למשק העירוני, תוך הכנה לחיים ולצה"ל באנשים בוגרים ומשפיעים.
נחמי לרנר, מיכל זוהר ודינה קרסיק
מיזם 'תני Yad'
נחמי לרנר, מיכל זוהר ודינה קרסיק
מיזם 'תני Yad'
הרעיון למיזם התחיל מהרצון להקים מיזם שיעסוק במעמד האישה בחברה החרדית והעצמת נשים צעירות בחברה. חזוננו היה להנגיש לכל בת מהקהילה את האפשרות להשתלב בעשיה החברתית של בתי חב״ד בישראל ולכן הקמנו אתר אינטרנט שמטרתו לחבר בין מתנדבות לשליחי חב״ד הזקוקים לכוח התנדבותי. מיכל זוהר היא בוגרת לימודי משפטים בקריה האקדמית אונו, בוגרת תכנית שגרירי רוטשילד מחזור ח׳ וכיום מתמחה במשרד המשפטים בנציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה.
ניר ביטון
מיזם 'מסע ומתן'
ניר ביטון
מיזם 'מסע ומתן'
מתגוררת בתל אביב, בוגרת תכנית ״קו הזינוק״, מנכ״לית עמותת ״עורב צנחנים״ ועובדת בחברת שופרא. את המיזם שלי ״מסע ומתן״ הקמתי בשנת 2010 בעקבות פציעתו של בן משפחה קרוב בפעילות מבצעית. במסגרת המיזם אני מפיקה אירועים קולינריים ייחודיים באווירה אינטימית למען נכי צה״ל.
ניתאי ענבי
מיזם 'הבגרות המשודרת'
ניתאי ענבי
מיזם 'הבגרות המשודרת'
במקור ממפתח תקווה, עורך חדשות הכלכלה בגלי צה"ל. יוזם 'הבגרות המשודרת' - פודקאסטים להכנה לבגרות בהשתתפות מורים מרחבי הארץ וחיילי התחנה הצבאית. עד עתה הוקלטו 44 תוכניות ב-6 מקצועות לימוד.
ניתאי ענבי
מיזם 'גיוון בגל"צ'
ניתאי ענבי
מיזם 'גיוון בגל"צ'
העורך הכלכלי של גלי צה"ל, סטודנט לכלכלה וניהול באוניברסיטת תל-אביב. מוביל תהליך פנים-ארגוני שנועד לגוון את ציביון המרואיינים בשידורי התחנה, להשמיע את קולם של נשים, ערבים וחרדים ולחבר בין הגוונים השונים של הישראליות. בשיתוף חיילי התחנה ועובדיה, מנטרים את רשימות המרואיינים באופן יומי ומציבים יעדי גיוון לכל התוכניות. מדי שבוע נשלח דו"ח מפורט ומפולח לכל העורכים ובכירי מחלקת החדשות, שמהווה תמריץ תחרותי ביניהם להשתפר במדדי הייצוג.
נעם ביטון
מיזם 'מנת הדגל'
נעם ביטון
מיזם 'מנת הדגל'
בעלת תואר ראשון בממשל חברה ותקשורת בהצטיינות נשיא. בוגרת תכנית המנהיגות של שגרירי רוטשילד ותכנית ה-Fellowship של StandWithUs. כיום עובדת בחברת איירון סורס כמנהלת שיווק, מייסדת שותפה של מיזם ״מנת הדגל״.מטרת המיזם היא יצירת רשת תומכת לעסקים קטנים תוך כדי תרומה לנזקקים, על ידי פרויקטים קצרי טווח בעלי אימפקט חברתי וכלכלי. עסקים קטנים נפגעו מאוד בתקופת הקורונה, במקביל גם עמותות רבות נפגעו כאשר נרשמה עליה בביקוש אך התרומות פחתו. על כן, המודל של המיזם הוא win-win: - קונים מעסקים קטנים ותורמים לעמותות וארגוני רווחה - כך מגדילים את המחזור של העסקים ובו בזמן מעניקים למי שידם אינה משגת. תרומה אחת עם רווח כפול - חברה וכלכלה.
נעם דהן
מיזם 'שלום שנה א' האונ' העברית'
נעם דהן
מיזם 'שלום שנה א' האונ' העברית'
סטודנטית למדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים ועיתונאית לשעבר ב"הארץ" וגלי צה"ל. מאמינה שהשכלה אקדמית היא אחד הכלים החשובים למוביליות כלכלית-חברתית וצמצום פערים. מטרתי היא היא שיפור מצבם הנפשי של סטודנטים למדעי המחשב בשנה א' באמצעות ליווי אישי וקבוצתי, תמיכה וסיוע אקדמי בתוך הקהילה. חברתי לתוכנית שלום שנה א' שמובילה האוניברסיטה העברית, ויחד עם צוות שהקמתי כתבנו תכנים שהועברו במפגשים אישיים וקבוצתיים. זאת, כדי להקל על קשיי ההסתגלות, לשפר את תחושת המסוגלות של הסטודנטים החדשים ולהפיג את תחושת הבדידות האופיינית לתחילת הלימודים.
נתאי סוויד
מיזם 'טיפולי הרמה'
נתאי סוויד
מיזם 'טיפולי הרמה'
בן 24, סטודנט למשפטים, כלכלה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים, פעיל פוליטי ואקטיביסט בקהילה הגאה. אני מאמין שהקהילה הגאה היא חלק הכרחי מכל עיר ומקום בעולם, ובמיוחד מירושלים, כך שכל אדם יוכל להרגיש שייך לכל מקום שהוא, וכדי להביא לידי ביטוי גיוון חברתי ואנושי בכל מרחב. הדלתא שלנו: "טיפולי הרמה" הוא פלטפורמה של אירועים חברתיים לחברי וחברות הקהילה הגאה בירושלים על מנת להפוך את אוסף הפרטים הקיים בעיר לקהילה חזקה, גאה, חיה ותוססת, שחיה חיים גאים ומלאים. אנו פועלים מתוך תפיסה והבנה כי יחסה של העיר, כמרחב פיזי וכרשות מקומית, לקהילה הגאה בירושלים, מונע היווצרות של קהילה, ומשום שאין קהילה שתדרוש שינוי, השינוי לא מגיע. החזון שלנו הוא ליצור בירושלים קהילה גאה חוגגת ונוכחת שמעצם קיומה תחולל בעיר את השינוי ביחס ללהט"ב. אנחנו פועלים בירושלים מעל שנתיים, וההשפעה של "טיפולי הרמה" על המרחב הירושלמי ועל חברי הקהילה הגאה ניכרת ומעודדת את המשך העשייה. האירועים שלנו כוללים מאות א.נשים, אנו עובדים עם עשרות אמנים ועסקים מקומיים וניתן להרגיש את התנועה החדשה שנוצרת פה. כחלק מתוכנית הדלתא עברנו השנה תהליך זיקוק עוצמתי סביב היבטיו השונים של המיזם, למדנו להבין מהי קהילה גאה ירושלמית, מה היתרונות היחסיים שלנו בבינוי הקהילה וכיצד אנחנו יכולים להביא אותם לידי ביטוי בתהליך שלנו. בנוסף, אנחנו בדרכנו להתמסדות של המיזם ופיתוח שיטת עבודה כך שטיפולי הרמה תהא פלטפורמה ברת-קיימא, בעלת השפעה רחבה יותר ותוביל שינויי עומק בעיר.
סטפני סמית
מיזם 'בשביל הנפש'
סטפני סמית
מיזם 'בשביל הנפש'
סטודנטית לביולוגיה באוניברסיטת בן גוריון, בוגרת שגרירי רוטשילד וממקימות מיזם "בשביל הנפש". המיזם הוקם במטרה להוות מענה חברתי עבור סטודנטים שחווים קשיים נפשיים במהלך הלימודים ונמנעים מלדבר על כך או לפנות לעזרה. במהלך שנה ב' בתוכנית שגרירי רוטשילד, אלון, חבר יקר מהקבוצה שלנו, שם קץ לחייו. באותה שנה הוצאנו לפועל את שבוע המודעות לבריאות הנפש, הראשון מסוגו בכל מוסד אקדמי בארץ. הצלחתו של שבוע המודעות, הכאב העצום שחווינו והחיבור האישי שלי לתחום בריאות הנפש, הניעו אותי יחד עם שתי חברות נוספות להקים את מיזם "בשביל הנפש". החזון שלנו הוא יצירת מודל שיאפשר שיח פתוח ונפוץ סביב בריאות הנפש בכל מוסד אקדמי בארץ. על ידי נרמול השיח בנוגע לבריאות הנפש ומצוקות יומיומיות, תוך מזעור תחושות של ניכור, בושה ואשמה של סטודנטים החווים קשיים, נוכל ליצור סביבה בטוחה בה יוכל כל אחד להרגיש בנוח לדבר על קשיים אישיים, להתעניין באחר ולפנות לעזרה בעת הצורך.
עבדאללה חטיב
מיזם 'שח2Range'
עבדאללה חטיב
מיזם 'שח2Range'
ירושלמי, לומד רפואת שיניים באוניברסיטה העברית בירושלים, מדריך שחמט מוסמך מהאיגוד הישראלי לשחמט. אני מאמין שדרך השינוי מתחילה מחינוך טוב ומותאם לאוכלוסייה למען שוויון הזדמנויות וצמצום פערים. על הדלתא: מיזם 'שח2Range' הוא מיזם שחמט חינוכי לתלמידי מזרח ירושלים ששם לעצמו למטרה ללמד שחמט תוך הענקת כלים להעצמה אישית וחברתית, והזדמנות שווה למימוש הפוטנציאל של התלמידים. הכרתי את משחק השחמט בכיתה ד', ובכל יום מאז ועד היום אני רואה את ההשפעה של המשחק הזה בחיי האישיים, האקדמיים, ולא פחות החברתיים. בשנת 2016 החלטתי להחזיר ממה שזכיתי לקהילה ולתלמידים אחרים במזרח ירושלים, והתחלתי ללמד שחמט בהתנדבות לקבוצות קטנות של תלמידי יסודי. שיפרתי את הרעיון וגדלתי יחד איתו מדי שנה ותמיד חשבתי איך להרחיב אותו לקהל יעד נוסף. היום יש לי צוות מדריכים שמלמדים 12 קבוצות במזרח העיר, והמטרה היא להמשיך ולהגיע לכל בתי הספר ולהעניק עבורם את הסביבה התומכת ערכית שמעצימה אותם ומממשת את הפוטנציאל שלהם. לסיום אשאיר אתכם עם ציטוט אהוב עליי שמניע אותי לפעולה: "Talent is universal, even if opportunity is not".
עידן בן דוד
מיזם 'TAUGA'
עידן בן דוד
מיזם 'TAUGA'
בוגר שגרירים יחידת תל אביב וקו הזינוק 2021 מרכז. המיזם שמטרתו בניית מערכת מבוססת בינה מלאכותית (AI) אדפטיבית ללמידה אפקטיבית של סטודנטים. פלטפורמה בבנייה.
עמית בן אהרון
מיזם 'שימור חונכים בכנפיים של קרמבו'
עמית בן אהרון
מיזם 'שימור חונכים בכנפיים של קרמבו'
מבאר שבע, רכזת אשכול נגב ב"כנפיים של קרמבו", תנועת נוער לילדים עם ובלי צרכים מיוחדים. המיזם עוסק בפעילי השכבה הבוגרת, ח' - יב' בתנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" ומטרתה להגביר את תחושת השייכות ולגבש קבוצת שווים בקרב הפעילים בסניפי הדרום. פעילי השכבה הבוגרת הם הבסיס שמאפשר את קיום פעילות התנועה - הם מהווים את הדבק שבין הפעילות השוטפת לבין הפעילים בעלי הצרכים המיוחדים. ביחד עם צוות ניהול מחוז דרום, שני זנודה ושרה פארן ומתוך האמונה בבני הנוער שלנו והרצון לייצר להם מקום משמעותי בתוך התנועה כתבנו תוכנית שנתית לפעילי השכב"ג המתמקדת בשלושה צירים מרכזיים: שייכות, הכשרה והתפתחות. התוכנית הצליחה לשמר את פעילי השכב"ג ולתת להם מקום ומשמעות באמצעות קבוצות הדרכה שכבתיות המאפשרות קבוצת שווים לכל אחד ואחת, מתן תוכן ומענה הדרכתי איכותי, אירועי שיא מחוזיים לאורך שנת הפעילות, הכשרות ויצירת מסלולי התפתחות ותפקידים נוספים.
ערן גלעד
מיזם 'פנאי פלוס - רשות מועצה מקומית עספיא'
ערן גלעד
מיזם 'פנאי פלוס - רשות מועצה מקומית עספיא'
בן 32, גיאוגרף, סוקר שטח ומפענח תצלומי אוויר, מתכנן אורבי ומשרת ציבור. לאורך הדרך פגשתי אנשים מדהימים, ובכל מקום שפגשתי בו אנשים פגשתי גם בסיפורם. אני סקרן מטבעי, מתוך הסיפורים ומתוך האנשים שפגשתי למדתי שכל אשר נרצה להגשים - אפשרי. כי איפה שישנו הרצון, ישנה תמיד גם הדרך. הדלתא שלי: מיזם "פנאי פלוס", הינו תהליך טרנספורמציה דיגיטלית לקידום העובדים במועצה המקומית עספיא. מטרת התהליך הוא להביא לשיפור ברמת השירות, דרך חיזוק מיומנויות העובדים, שמספקת המועצה לתושבי היישוב. כמו כן המיזם תורם לניהול המשימות, ממשקי העבודה וארגון הידע והמידע. בנוסף, המיזם מסייע בהצגת דילמות, סוגיות אסטרטגיות ופתרונות מבוססי נתונים למקבלי ההחלטות בארגון. המיזם נמצא בשלביו הראשונים בארגון כאשר עד כה בוצעו מהלכים בשיתוף עובדי מחלקות ההנדסה, שיפור פני העיר (שפ"ע) ומחלקת בטחון וחירום. התהליך כולל את ארגון הנתונים המרחביים שברשותם, בניית כלי עבודה מותאמים ליכולות העובדים, שדרוג מתודולוגיית ניהול מידע, מעקב אחר משימות ושיקוף תמונת מצב למקבלי ההחלטות. יחד עם צוות מוביל בוצעו מהליכים לצמצום קשיי ההסתגלות, שיפור תחושת המסוגלות ותיאום ציפיות.
צליל אלוש
מיזם 'מתחשבים'
צליל אלוש
מיזם 'מתחשבים'
בוגרת יחידת ירושלים שגרירי רוטשילד, פרויקט לאומי לסגירת הפער הדיגיטלי בישראל. הרעיון כולל טריפל אימפקט: שמירה על הסביבה באמצעות איסוף מחשבים מחברות (עסקיות וציבוריות), שדרוג המחשבים שיאפשר תעסוקה לבעלי מוגבלות, וחלוקת המחשבים תוך השפעה על מוביליות חברתית וסגירת הפער הדיגיטלי בישראל. האתר של העמותה - מתחשבים | איסוף, שדרוג והפצת מחשבים לתלמידים (mitchashvim.org.il).
רומי הלמן
מיזם 'מעגליל'
רומי הלמן
מיזם 'מעגליל'
גדלתי בגליל העליון. בימים אלו מסיימת שנה שביעית בתוכנית קו הזינוק. בוגרת שנת שירות בתנועת בני המושבים ושירות צבאי בחיל הים כרכזת עלייה והשכלה של הזרוע. המיזם שלי נקרא 'מעגליל' ומטרתו יצירת קהילה חזקה בגליל העליון בה כולם תורמים ונתרמים. 'מעגליל' מחבר בין עולם ההתנדבויות לעולם העסקים הקטנים בגליל העליון. הוא מחבר בין מי שרוצה להתנדב לבין ארגוני התנדבות. זמן ההתנדבות שווה ל"נקודות קהילה וירטואליות" שאותן ניתן להמיר להטבות בעסקים הקטנים בגליל העליון. בכך אנו תומכים גם בארגוני ההתנדבות וגם בעסקים הקטנים בגליל העליון.
רננה כהן
מיזם 'אחות לתואר'
רננה כהן
מיזם 'אחות לתואר'
שגרירי רוטשילד יחידת אונו. מיזם שמטרתו לקדם השתלבות של צעירות חרדיות באקדמיה וצמצום הנשירה. המיזם כולל הכשרות וסדנאות ייעודיות לסטודנטיות ותכנית מעטפת של ליווי אישי על ידי סטודנטיות בוגרות.
שאהר אבו ג'אמע
מיזם '4jeel فور جيل'
שאהר אבו ג'אמע
מיזם '4jeel فور جيل'
בוגר קו הזינוק נגב 2018. (למען הדור) - מיזם מניעת אלימות בחברה הבדואית בנגב. תכנית מנהיגות ויזמות מקומית בקרב סטודנטים ותלמידים בעיר ערערה שבנגב. במסגרת המיזם סטודנטים מלווים בני נוער בהובלת תהליכי יזמות ושינוי במרחב המקומי בשיתוף המועצה וגופים נוספים.
שיר כהן
מיזם 'HOYA'
שיר כהן
מיזם 'HOYA'
פלטפורמה דיגיטלית המנגישה צמחים לקהל הרחב ופועלת לקידום סביבה ירוקה וצומחת שמשדרגת את איכות החיים ומונעת זיהום אוויר בחללים סגורים. הרעיון למיזם החל לפני שלוש שנים שחזרתי לגור בסביבה עירונית והתחלתי לחפש איך להכניס את הטבע אלי הביתה. התחלתי לגדל צמחים וראיתי כמה אושר זה מביא לי. הכנסת אור ירוק לתוך הבית, הפכה את מקום המגורים שלי לסביבה נעימה, טבעית, ירוקה ובריאה. ראיתי כמה ערך נוסף לי לחיים ואיך שילוב של סביבה אורבנית יחד עם צמחייה ירוקה פשוט משדרגת את איכות החיים וגם את איכות הסביבה על הדרך. וכך נולד הרעיון של הויה. המטרה שלנו היא לעזור לכמה שיותר אנשים לחזק את הקשר שלהם עם עולם הירוק והצומח ולחיות בסביבה ירוקה, נעימה ובריאה יותר.
שני טל
מיזם 'She Sports'
שני טל
מיזם 'She Sports'
בת 32 מתל אביב, יזמת חברתית-עסקית. בעלת ניסיון בייעוץ אסטרטגי ותפעולי לחברות במגזר הציבורי והעסקי, בוגרת תכניות מנהיגות ויזמות שונות, מהנדסת תעשייה וניהול, שחקנית ומאמנת כדורסל. אני מאמינה שצדק מגדרי מאפשר לכל פרט בחברה, ולחברה כולה, להמריא לגבהים חדשים. הדלתא שלי: מיזם She Sports שהקמתי עם שותפתי אדוה אסל מטרתו לקדם צדק מגדרי דרך עולמות הספורט. המיזם הינו ארגון חברתי-קהילתי שמהווה פלטפורמת ספורט לקידום ופיתוח נשים. החזון שלנו הוא שלכל אישה יהיה מרחב אפשרויות תפיסתי בלתי מוגבל לבצע כל תפקיד שתרצה בכל המגרשים בחיים. הפעילות שלנו נעשית בשני צירים: ציר פעילות שטח במסגרתו אנו מקימות קבוצות ספורט חינמיות ופתוחות לנשים בכל הרמות בשטחים ציבוריים כדי לייצר נראות נשית, להוות השראה ולאפשר נגישות לספורט, לדוג: טורנירים ואירועי ספורט. זאת כדי לחזק ערכי תחרותיות ועבודת צוות כדי להעניק לנשים ביטחון לעלות על המגרש. ציר הפעילות השני הינו ציר לשינוי תפיסתי בו אנחנו מקדמות פרויקטים חברתיים, מקיימות סדנאות מעצימות לנשים ומעבירות תכנית חדשנית לפיתוח אישי שיצרנו. במסגרת 'דלתא' יצאנו לפיילוט מוצלח בקורס ראשון בכדורעף חופים בעל שורת רווח כפולה, בדרך להיות ארגון חברתי בר-קיימא. בנוסף התחלנו התרחבות גיאוגרפית לרשויות מקומיות נוספות ויצרנו וחיזקנו קשרים עם שותפים אסטרטגיים.
שרה טריף עאמר
מיזם 'Druze Girls STEM Challenge'
שרה טריף עאמר
מיזם 'Druze Girls STEM Challenge'
בוגרת הנדסת חשמל בטכניון, בוגרת תכנית קו הזינוק ומייסדת מיזם Druze Girls STEM Challenge לעידוד נערות דרוזיות לבחור במקצועות המדעים וההנדסה. הרעיון למיזם הוא חלום קטן שנולד במהלך הלימודים כדי לעודד ולהעלות את מספר הבנות שבוחרות ללמוד מקצועות מדעיים. המיזם יכלול מפגשי חשיפה למקצועות המדעים וההנדסה, סדנאות מעשיות בתכנות ומפגש עם נשים שהן מודל לחיקוי. החזון שלי הוא שצעירות מהחברה הדרוזית יובילו במקצועות אלה וישתלבו בתפקידי מפתח בחזית הטכנולוגיה בישראל. הערכים המנחים של המיזם הם מיצוי פוטנציאל, העצמה ושאיפה למצוינות. המיזם יפעל במסגרת בית-הספר במתכונת מקוונת ויכלול 6 מפגשים בתיכון ובחטיבת הביניים לכיתות ח׳ וט׳ וכבר רץ בבית הספר בג׳וליס. *STEM - Science, Technology, Engineering, Mathematics
תום גבסו
מיזם 'SmartSolution'
תום גבסו
מיזם 'SmartSolution'
במקור מרמת השרון, בוגר הנדסת מחשבים מאוניברסיטת בן-גוריון ובוגר תכנית שגרירי רוטשילד. המיזם שלי נקרא SmartSolution - הצלת מזון ושמירה על איכות המזון ברשתות השיווק, בקייטרינג ובמסעדות על ידי טכנולוגיה. פיתחנו פתרון IOT שמתריע על כל חריגה מהטמפרטורה הרצויה בגופי הקירור ישירות לטלפון של האחראי בזמן אמת ובכך שומר על איכות המזון 24/7 ומונע זריקת מזון.
תומר לוי
מיזם 'Sign Now'
תומר לוי
מיזם 'Sign Now'
בוגר מחזור ו' בארגון שגרירי רוטשילד, במקור משוהם וכיום מתגורר בבאר שבע. בוגר תואר ראשון בחינוך, פוליטיקה וממשל ולומד לתואר שני במנהל עסקים. מפתח מיזם Sign Now לקידום ההכרה בשפות הסימנים כשפות הרשמיות עבור עשרות מיליוני חירשים וכבדי שמיעה בכל העולם. החזון: יצירת רגולציה עולמית לתרגום לשפות הסימנים באמצעות אלגוריתם ממוחשב וחדשני.
בוגר שגרירי רוטשילד ובוגר המאיץ הארגוני של שותפויות רוטשילד עם המיזם שפיתח בתוכנית ההאצה בארגון