תוכניות הצוערים לשלטון המקומי של שותפויות רוטשילד הינן תכניות ייחודיות הפועלות לשיפור השלטון המקומי בישראל זאת על ידי הכשרת משרתי ציבור מצויינים לשלטון המקומי.
התכניות מיועדות לצעירים ולצעירות מוכשרים בעלי מוטיבציה להשפיע, המבקשים לשלב מצוינות אקדמית ומצוינות חברתית על מנת להביא לשיפור איכות השלטון המקומי בפריפריה החברתית והגיאוגרפית במדינת ישראל ובכך להוביל להקטנת פערים חברתיים וכלכליים בין הפריפריה למרכז ובין ציבורים שונים בחברה.
התוכניות פועלות במיזם משותף עם משרדי הממשלה, משרד הפנים, משרד החינוך ומשרד הרווחה והביטחון החברתי.
התכניות שלנו
מדי שנה מגויסים לכל אחד ממסלולי התכנית 20-25 צוערים מצוינים, מקשת הזהויות המרכיבות את החברה הישראלית, המתאימים לפרופיל הבוגר של הצוערים.
המועמדים המתקבלים לתכנית משתלבים בעבודה ברשויות המקומיות, עוברים הכשרה איכותית ויוקרתית ולומדים במהלך התכנית לימודי תואר שני, המשתתפים מקבלים מלגת לימודים מלאה ומלגת קיום במהלך ההכשרה.
ההרשמה לתכנית צוערים לחינוך הבלתי פורמלי תפתח באוגוסט.
תכנית ההכשרה כוללת – סדנאות ההעשרה, מפגשים עם דמויות מפתח בשלטון המקומי והציבורי בישראל, סמינרים, סיור לימודי בחו”ל, התנסות מעשית ברשויות מקומיות ולימודי תואר שני.
התכנית מתקיימת במסגרת יישום החלטת ממשלה "עתודות לישראל" – תכנית אסטרטגית לאומית, השואפת לתרום לשגשוג מדינת ישראל על ידי שיפור מגזר משרתי הציבור בישראל, המונה יותר ממיליון עובדות ועובדים, באמצעות משרתי ציבור המייצגים את שונות ומגוון האוכלוסיות בישראל ופועלים יחדיו במקצועיות, בערכיות, בממלכתיות, במוכוונות לאזרח, לטובת הכלל ובתכנון ארוך טווח תכנית הצוערים הינה תכנית ייחודית הפועלת בשיתוף פעולה בין משרד הפנים, האוצר, החינוך, הרווחה, המרכז לשלטון מקומי, מרכז המועצות האזוריות ומפעל הפיס, אשר זיהו צורך בטיוב ההון האנושי ברשויות המקומיות בדגש על הפריפריה.
ההרשמה נפתחה!
להגשת מועמדות >>ההרשמה לתכנית צוערים לחינוך הבלתי פורמלי תפתח באוגוסט
מתן גזית
מנהל תוכניות הצוערים לחינוך בלתי פורמלי ולרווחה
מתן גזית
מנהל תוכניות הצוערים לחינוך בלתי פורמלי ולרווחה
מתגורר כיום בקריית טבעון, נשוי לנעמה ואבא של אלון ומאיה. דוקטורנט בחוג למדיניות ומנהיגות בחינוך באוניברסיטת חיפה ולימד בעבר תואר ראשון בחינוך חברתי קהילתי במכללת אורנים. כמו כן ייעץ למנהלי מסגרות לנוער בסיכון ולתהליכי שיתוף ציבור של בני נוער. בתפקידים קודמים ריכז את פעילות הנוער העובד בשכונות באזור חיפה וניהל את פרויקט "כתובת רחוב" של עמותת עלם בשכונת הדר בחיפה. בעשור האחרון עבד בעיריית חיפה כמנהל מרכז נוער רב תחומי ולאחר מכן כמנהל מרכז קהילתי בשכונת בת גלים בחיפה. מאמין ביכולתו של השלטון המקומי לחולל שינוי ולקדם את החברה הישראלית וכאן בכדי לקדם את הנושא.
ענת ברנד
ראש מטה ופיתוח תוכן במרחב המקומי
ענת ברנד
ראש מטה ופיתוח תוכן במרחב המקומי
בת 32, נשואה לתם ואמא לאייל, פלג ואדר. גרה בנהלל.
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בייעוץ ארגוני. לומדת הנחיית הורים במכון אדלר.
הצטרפה לארגון באוגוסט 2018 כמנחה של מחזור ב', צוערים לחינוך הבלתי פורמלי.
לאחר מכן ניהלה את פרוייקט מעבר התכנית מתואר ראשון לתואר שני.
עדי לייטמן
רכזת תוכנית רבסון
עדי לייטמן
רכזת תוכנית רבסון
מתגוררת במושב נהלל שבעמק יזרעאל, במקור מירושלים. נשואה לנמרוד ואמא לגב ואסיף.
בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בייעוץ ארגוני.
שירתה בצבא כקצינה בתפקידי פיקוד הדרכה ומבצעים.
בעבר עבדה בעולם המכינות הקדם צבאיות ובתפקידים שונים במגזר העסקי.
מיכל שוורצגורן
מנחת צוערים לרווחה - מחזור א׳
מיכל שוורצגורן
מנחת צוערים לרווחה - מחזור א׳
גרה בפסגות, נשואה לשריד ואמא לשישה ב"ה.
בעלת תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית. עבדה באגף לשירותים חברתיים במטה בנימין.
לימור בשירי
מנחת צוערים לרווחה, מחזור ב'.
לימור בשירי
מנחת צוערים לרווחה, מחזור ב'.
בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות בקידום מדיניות וזכויות אדם.
נשואה לתומר וגרה בתל אביב.
בתפקידים קודמים הקימה את מרכז הטיפול המקוון לנוער אחרי משבר של עמותת עלם וניהלה את פרויקט 'כתובת רחוב' בירושלים. בנוסף, שימשה כמנחה במגוון קבוצות למבוגרים ונוער בנושאי חברה וחינוך.
מאמינה בשינויים הנובעים משותפות, גיוון וחיבור לשטח.