לינקדאין – כל מה שצריך בשביל להתחיל


רוצה לפתוח פרופיל לינקדאין ולא יודע איך? פתחת כבר פרופיל אבל משום מה לא מצליחה להתניע אותו? הפוסט הזה הוא סיכום של סדנת לינקדאין שהתקיימה ברשת הבוגרים/ות, והוא מיועד בדיוק בשבילכם.


מאת רון ון ראלטה, מנהל רשת הבוגרים/ות 2021-2023


 

אז מה זה Linkedin ולמה כדאי לנו להשתמש בה?

לינקדאין היא רשת חברתית שמכוונת לעולם העבודה. בשונה מרשתות אחרות, רוב מוחלט של הפיד והפרסומים מכוונים לתחומים של קריירה, הפתחות אישית ותעסוקה.

 
השימושים העיקרים בלינקדאין
  1. חיפוש ופרסום משרות: לינקדאין מייעלת תהליכי מציאת עובדה ותהליכי מציאת עובדים ועובדות פוטנציאליים. בנוסף לזה
  2. יצירת שיתופי פעולה: הזדמנות לייצר חיבורים באקו סיסטם שלכם/ן ומחוצה לו.
  3. לקיים נטוורקינג עסקי: בקליק אפשר להגיע לכל דמות מפתח.

 

מה עוד מייחד את לינקדאין מרשתות חברתיות אחרות?

לינקדאין היא רשת חברתית בבעלות ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט, והעובדה הזאת מביאה איתה כל מיני אתגרים והזדמנויות שאין ברשתות חברתיות אחרות. לדוג’ – מייקרוספט דואגת לקדם את לינקדאין בגוגל, ככה שהפרופיל האישי שלך בלינקדאין יופיע יחסית גבוה בחיפוש השם שלך בגוגל. עוד דוג’ היא החיבור לינקדאין דרך שירות הדואר Outlook – בצורה פשוטה דרך לחיצה על איש קשר ב Outlook אפשר לעבור לחשבון הלינקדאין שלו.

לינקדאין היא פלטפורמה למיצוב עצמי: הזדמנות של כל אחת ואחד לעשות מיצוב בתחום המומחיות שלו או שלה. הזדמנות להצהיר לעולם מה החוזקות שלי, במה אוכל לתרום לאחרים- וכך לייצר לעצמי איזשהו דימוי ברשתות החברתיות, ובהקשר של לינקדאין- דימוי שמחובר לעולם העבודה.

אז בואו נתחיל – כל הפונקציות הבסיסיות

העמוד הראשי של לינקדאין (Home) מזכיר את פייסבוק (ולא סתם – נוח ומוכר לשימוש). בלינקדאין יש פיד, עמוד אישי, קבוצות, הצעות להוספת חברים וחברות. בצדדים בדר”כ מופיעות פרסומות.

 
סרגל האפשרויות

My Network – הצגת הרשת החברתית (המחוברים איתו) שלי בתוך לינקדאין לצד הצעות לחיבורים חדשים.

Jobs – הצעות שלינקדאין מציע באופן פרטני שחושב שיעניינו אותנו לפי הפרופיל שלנו ותחומי עניין.

Messaging – הדרך לייצר קשר אישי עם משתמשים אחרים.

התראות – מוצגות באופן דומה לרשתות חברתיות אחרות.

ME – הפרופיל.

 

מעגלי חברות

 מתחלקים לפי קרבה, החל ממשתמשים ומשתמשות שאתם חברים שלהם, דרך חברים משותפים, וממשיך במעגלים של חברים מדרגה שלישית והלאה:

1ST : חברים ישירים.

2ND : אנשים שהם לא חברים ישירים, אלא חברים של מישהו אחר שבמעגל החברים שלי בלינקדאין. אפשר להציע למישהו 2ND להיות חבר שלי והוא או היא יצטרך לאשר אותי. בנוסף, אפשר גם לראות את הדברים שהוא או היא מפרסמים, או תגובות כשחברים מגיבים להם.

3rd: אנשים שאין לי קשרים משותפים איתם. לרוב הסיבה שהם מופיעים אצלכם היא ששניכם חברים באותה קבוצה, ולכן לינקדאין חושב שאתם רלוונטיים אחד לשני. שימו לב שלינקדאין לא יאפשר להתחבר לכל החברים במעגל השלישי ותצרכו ללחוץ על מקש הMore ומשם על Connect. מומלץ לשלוח הודעה אישית להסביר את ההקשר לחיבור

 

מספר הקשרים

פרופיל בעל 500 קשרים ויותר הוא סמל סטטוס בתוך לינקדאין. כשעוברים את סף ה-500 הלינקדאין מפסיק להציג את מספר הקשרים. פרופיל עם פחות מ-500 קשרים נחשב לא מהוקצע או לא מספיק מושקע – ומכאן השלכה על הדמות המקצועית שאתם. חשוב וכדאי להשקיע מאמץ ולהגיע למספר הזה.

אמנם זה לא קורה ביום או יומיים, אבל זה שווה את ההשקעה. איך לעשות זאת? לפנות לכל החברים והחברות מהעבודה, מהלימודים האקדמאים והתיכון. ואז האלגוריתם של לינקדאין יתחיל להניע את עצמו ולהציע עוד חיבורים. כדי שזה באמת יתקדם, צריך לעבוד בזה פעם בשבוע.

שימו לב: אל תוסיפו אנשים שלא קשורים אליכם, בטח לא ב-500 הראשונים. למשל, אנשים שלא למדו איתכם בתיכון או באוניברסיטה, לא היו איתכם בשגרירי רוטשילד, בצוערים לשלטון המקומי, לא קשורים לתחום העניין שלכם, לא מומחים לתחום עניין שלכם. הוספה של אנשים כאלה תיצור פיד שלא יהיה רלוונטי אליכם ואל העולם המקצועי שלכם. ובצד השני של המטבע – אנשים רלוונטיים לא יראו את הפרסומים ואת הפיד שלכם.

חשוב לדעת שמקומות העבודה האזרחיים והחברתיים נמצאים עדיין בצמיחה ברשת החברתית. הנתונים מראים שבכל יום יותר ויותר אנשים משמעותיים מהתחומים האלה מצטרפים לרשת ומבינים את כוחה. כמו בכל דבר, יש יתרונות וחסרונות בלהיות ראשונים וראשונות – וכך גם בלינקדאין. אבל אפשר לנצל את זה לטובה ולמצב את עצמכם בזמן שהתחומים תופסים תאוצה.

 

הלב של לינקדאין – הפרופיל

בדומה לפייסבוק, הפרופיל האישי מורכב מתמונת קאבר, תמונת פרופיל, שם, אח”כ מופיע הHeadline (שורת האינטרו), מקום מגורים, ולאחר מכן הקשרים והחברים שלכם.

לינקדאין מתמקדת בתעסוקה ומיצוב עצמי, ולכן חשוב לזכור שהדגש הוא על המקצוע והמומחיות שלכם, ומה שתרצו לעשות. הפרופיל שלכם צריך לדבר מצד אחד בשפה מקצועית, עם המושגים המקצועיים שלכם, ומצד שני להיות מובן גם לאלה שלא מכירים אתכם.


6 צעדים פשוטים לשיפור פרופיל הלינקדאין שלכם – כאן


תמונת פרופיל

בחירת התמונה הנכונה משפיעה מאוד על החשיפה שלכם ועל כמות האנשים שייכנסו אליכם לפרופיל. תמונת הפנים צריכה להיות ברורה ובאיכות טובה, כך שהפנים יתפסו את רוב התמונה. לא תמונת פנים קטנה.

על התמונה להיות תמונה מקצועית שקשורה לתחום העבודה שלכם. זאת אומרת שכדאי שבתמונת הפרופיל תלבשו את הבגדים המתאימים לעבודה שלכם. למשל, מי שעובד או עובדת בהייטק לא צריכים ללבוש חליפה כי זה לא הלבוש שנהוג בסביבה המקצועית שלהם, עו”ד מומלץ להיות עם בגדים רשמיים.

 

תמונת קאבר

המטרה של התמונה היא להמשיך לספר את הסיפור התעסוקתי של המומחיות שלכם.

התמונה צריכה לשקף משהו שקשור בעולמות העניין, מקצוע או התמחות שלכם. שאלו את עצמכם: מה חשוב לי לקדם? מה חשוב לי להעביר על עצמי דרך התמונה?

לדוג’ – לעוסקים בחינוך, לשים תמונה של כיתה או ילדים/ות. למישהי מומחית בתחום האחריות התאגידים – לשים תמונה של יום התנדבות.

 
עברית ואנגלית

פרופיל בעברית או אנגלית? החלטה שלכם. שאלו את עצמכם – למי תרצו לפנות? אם האקו-סיסטם המקצועי שלכם מדבר רק אנגלית, לצורך העניין אתם בהייטק, אז כתבו באנגלית. אבל אם האקו-סיסטם שלכם הוא בתוך ישראל, כדאי להשתמש בעברית כי זו השפה שרלוונטית לקהל היעד שלכם.

טיפ חשוב: מאוד מומלץ לכתוב את השם שלכם גם בעברית. כמו שהזכרנו, מיקורספט דואגת לקדם את הרשת החברתית בחיפושים בגוגל. בזכות זה, כשמישהו יחפש את השם שלכם בגוגל, הפרופיל שלכם בלינקדאין יגיע למקום גבוה בחיפוש

איך לעשות את זה? כנסו לעריכה, כתבו בשם הפרטי את השם המלא באנגלית, ובשם המשפחה כתבו את השם המלא בעברית. 

 
Headline

הHeadline הוא משפט שמסביר מה אתם עושים. המשפט מופיע בכל מקום בו מופיעים השם והתמונה שלכם, בפרופיל ובפידים השונים. כדאי לנסח משפט קצר שיעביר את המוטו המקצועי שלכם. כדאי לחשוב: איזה קשרים ברצונכם לייצר? מה ייחודי בכם?

בשונה מפייסבוק, המשפט שמתחת לשם מופיע גם בכל פוסט שתפרסמו, כמו הצצה לכרטיס ביקור עוד לפני הכניסה לפרופיל עצמו. לפי הנתונים של לינקדאין, אם המשפט מנוסח בצורה טובה וברורה, יותר אנשים ייחשפו אליכם, לינדקאין תוכל להתאים לכם תחומי עניין ועבודות רלוונטיות והפיד שלכם יהיה יותר מדוייק.

ליד הHeadline יופיע אוטומטית מופיע מקום העבודה שלכם ומקום הלימודים האחרון בו למדתם. אם לא תכתבו Headline, לינקדאין ישתמשו אוטומטית במקום העבודה שלכם, מה שהרבה פעמים לא מספיק. אם למשל אתם מנהלי אגף החינוך בעיריית קרית גת, זה יהיה ברור לרוב האנשים. אבל אם אתן מנהלות תיקים בחברה מסויימת, מה זה אומר? מה זה מנהלת תיקים? מוכרת תיקים? עובדת משרדית? כתיבת טייטלים מעורפלים לא תעודד אנשים מסויימים לפנות אליך ולא תעזור לכם להתמצב, לכן מומלץ לכתוב תיאור ברור.

נסו לתמצת את התחומים שאתם מתעסקים בהם בצורה אינטראקטיבית. למשל: It’s all about people. זה משפט שמתמצת אנשים, אסטרטגיה, פרויקטים, קהילה ואימפקט. נסו לחשוב מה תחומי ההתמחות שלכם ובמה אתם מתכוונים להתעסק גם בעתיד, ולנסח משפט שיצליח לייצר קרבה עם מי שיקרא אותו.

טיפ אליפות! כדאי לכתוב שורת Headline  ארוכה שתיחתך בכל הפידים, ככה אנשים יסתקרנו וירצו להיכנס אליכם לפרופיל.

 

המשך הפרופיל – תעסוקה, לימודים ועוד…

ארגון הפיד דורש מחשבה קצרה שלכם על מה השלב שבו אתם נמצאים עכשיו ולאן אתם רוצים להתקדם. ממש כמו בכתיבת קורות חיים (ולכן הוא בנוי כך).

חשבו מה אתם רוצים לשדר בנקודה הנוכחית שאתם נמצאים. אם מדובר בחיפוש עבודה, הפרופיל שלכם צריך להיות מאוד מכוון כלפי זה. אם אתם לא מחפשים עבודה, אפשר לכתוב ולעצב את הפיד כך שיכוון ליצירת שותפויות חדשות, או כך שיבליט את המומחיות שלכם בעניין כזה או אחר.

 

About

כתבו את המוטו המקצועי שלכם כדי לעודד שיתופי פעולה פוטנציאליים. אל תכתבו דברים גנריים ואל תעשו רשימת מכולת של הדברים שעשיתם. ה״About״ היא ההזדמנות שלכם להגיד על עצמכם דבר נוסף, לספר את הסיפור שלכם. את רשימת המכולת תשאירו לניסיון התעסוקתי (“Experience”). כאן זה המקום לכתוב את הדבר הנוסף שיגרום לאנשים להכיר אתכם קצת יותר ויוסיף לכם צבע.

 
Featured

אפשר לנעוץ לראש הפיד פוסטים שפרסמתם בעבר. או כל כתבה/עניין שחשוב לך להדגיש.

 
Experience

כל מידע שתכניסו לפרופיל שלכם יכול לגרום לאלגוריתם להציע לכם חיבורים עם אנשים (בית ספר, מקום עבודה, וכו’), לכן חשוב להחליט מה תרצו שישפיע על ההצעות וכך תחליטו מה להכניס ומה לא להכניס לפרופיל.

חשוב! כתבו את הCV האמיתיים שלכם. אל תנפחו את התפקידים שלכם. הכל חשוף ברשת וחבל על הפדיחה שיכולה להיגרם מהגזמה בתיאור קורות החיים. כדאי להוסיף לכל תפקיד שורה קטנה שמסבירה מה הדברים הייחודיים שעשיתם בתפקיד בעבודה, בלימודים או בהתנדבות. אם זה לא רלוונטי לעבודה אליה תרצו לכוון – מחקו את זה, זה לא צריך להיות שם.

דוגמה למישהו שלקח את הניסיון שלו רחוק מאוד…

כאשר מכניסים מקום עבודה או כל מוסד אחר, כדאי לחבר אותם לעמוד הלינקדאין של הארגון/החברה כדי שיופיע הלוגו שלו ובעדי לינקדאין יחבר אותך עם עמיתים/ות משם.

טיפ אליפות! אם למקום העבודה שלכם אין משתמש בלינקדאין- כדאי מאוד לעודד אותם לפתוח כדי שתהיה אופציה לקשר בין אנשים דרך מקום העבודה הזה.

 
חלקים נוספים

הפרופיל מורכב מ Sections שונים. ניתן לארגן את סדר הSections בפרופיל איך שתרצו. למשל, אם הפעילות ההתנדבות יותר חשובה לכם מהלימודים, סדרו את הפרופיל כך שההתנדבות תופיע בו קודם.

  1. כדי להוסיף Section, בחרו באופציה “Add Profile Section” בראש עמוד הפרופיל האישי. אפשר להוסיף גם תעודות שקיבלתם, קורסים והמלצות ממעסיקים ומעסיקות.
  2. אם תפרטו את הSkills שלכם, חבריכם יוכלו להגיב להן באישור וחיזוק. זה פיצ׳ר חשוב, כי הוא מאפשר לחברים המשותפים שלכם לראות מה כתבו עליכם ולקבל אסמכתא לכך שהדעה עליכם היא חיובית. תבקשו מכמה חברים וקולגות לפרגן לכם/ן ב
  3. כדאי גם להוסיף לקורות החיים התנדבויות רלוונטית, אם הן קשורות במסר שאתם מנסים לשדר.
  4. ומה לגבי צבא? בזירה הבין לאומית לא ברור למה אנחנו הישראלים מציינים בקורות החיים את תפקידנו הצבאי. גם כאן, תלוי לאיזה קהל אתם פונים. אם הקהל הוא ישראלי, ברור למה כדאי להוסיף את השירות הצבאי שלך (אם הוא מוסיף לסיפור התעסוקתי שלך). אם אתם פונים לקהל הבינלאומי כדאי לשקול לספר בצורה אחרת את השירות הצבאי.

טיפ חשוב: לראות ולהיראות. בדומה ל-V הכחול בוואטסאפ, אתם יכולים לראות מי נכנס לפרופיל שלכם ולהפך. ניתן לבטל את האופציה הזאת דרך עריכת הVisibility of Your Activity . ברגע שתבטלו את האופציה, גם אתם לא תוכלו לראות מי נכנס אליכם לפרופיל. שימו לב – בכל אופן, מי שיש לו או לה משתמש פרימיום (לוגו מוזהב) יוכלו לראות שנכנסתם אליהם לפרופיל.

 

ועוד קצת טיפים חשובים

ערכו את הurl של פרופיל הלינקדאין. עריכת הקישור לאחד קצר וקליט, כך תעודד את הפרופיל שלכם להופיע בקלות יותר בחיפושים אחריכם ותקנו לו נראות טובה במועמדויות כשתגישו למשרות. כשהלינק לפרופיל נקי, זה ברור שיש מאחוריו מישהי או מישהו יותר מקצועיים, וגוגל מקדם אותם. בנוסף, קישור קצר הוא יותר אסתטי ומשדר משהו יותר מאורגן. כדי לערוך את הurl, יש להיכנס לפרופיל שלך ולחצו על Edit Profile and Url.

הימנעו משליחת התראות מיותרות. כשעורכים את הגדרות הפרופיל, נשלחות הודעות לכל החברים שלכם על השינויים. אם אתם מעדכנים הרבה דברים בו זמנים ולא רוצים להפריע, כדאי לכבות את זה בהגדרות. כשתסיימו, החזירו את ההגדרות לברירת המחדל כך שמידי פעם תקפצו לחברים שלכם בעדכונים.

 

תוכן בלינקדאין

מעבר להיותה פלטפורמה לחיפוש ופרסום משרות, ניתן ומומלץ לפרסם תוכן מקצועי בלינקדאין, שקשור לתחום העיסוק שלכם.

דברו מקצועי. נהוג לפרסם פוסטים לחיפוש עבודה, או פוסטים שקשורים לתחומי העניין שלכם, לא פוסטים על חייכם האישיים. כדי לקבל השראה, כנסו לפרופילים של אנשים מהאקו-סיסטם שלכם, וחקרו קצת איך הם כותבים ומתנהגים.

תייגו. כשאתם כותבים פוסט שמעורבים בו שותפים או מוזכרות בו חברות רלוונטיות שהיו לאורך הדרך, כדאי מאוד לתייג אותם וכך להעלות את החשיפה של הפוסט.

הוסיפו תמונה. טריק ידוע הוא להעלות תמונה בשביל היחס, תמונה מושכת תשומת לב ומגדילה חשיפה.  

היכנסו לקבוצות. שווה להיכנס לקבוצות ולפרסם בהן מסיבה טקטית: כל החברים והחברות בקבוצה יוכלו להיחשף לתוכן שלכם, אפילו אם אתם לא מחוברים ישירות.


עוד על שדרוג התוכן בלינקדאין – בוובינר הזה


שימו לב לאורך. בשונה מטוויטר ופייסבוק, אם הפוסט עוסק בעניין מקצועי, הוא יכול גם להיות ארוך כדי שיוכל להכיל תובנות מקצועיות. מי שלא מעניין אותו, לא יקרא.

כדאי להגיב תגובות שקשורות לעולם התוכן של הפוסטים בהם אתם נתקלים. כשכותבים תגובה- כל מי שחבר או חברה של מפרסם הפוסט יחשפו אליכם. חשוב להגיב תגובות רלוונטיות לתחום העיסוק שלכם, כדי שמי שיראו את התגובה ידעו שאתם מתעסקת בעולמות מסויימים ואולי כך יכנסו אליכם לפרופיל.

הוסיפו האשטגים. הם דבר מאוד חזק בתוך לינקדאין. את ההאשטאגים מוסיפים בסוף הפוסט והם מרחיבים את החשיפה שלכם. כשלוחצים על האשטאג אפשר לראות את כל האנשים והפוסטים שכתבו בנושא מסויים.

בהצלחה!


רשת הבוגרים/ות כאן בשבילכם!

אם תצטרכו עזרה נוספת בבניית הפרופיל, רשת הבוגרים/ות כאן בשבילכם! אנחנו ממליצים לכתוב בקבוצת הפייסבוק של הרשת ולהתייעץ עם מיטב המוחות!